tidlösa klassiker och rariteter!

Laddar varukorg…

Total kr

Kundtjänst

Om oss

Retrospelbutiken.se är en del av Spelbutiken Sweden AB.

Du kan kontakta oss på

Våra öppettider för kundtjänsten är vardagar 9-16.30. Vi svarar normalt på era mail inom 48 timmar på vardagar.

Spelbutiken Sweden AB
Honungsgatan 4C
432 48 Varberg, Sverige

Org.nr: 556611-3212
MVA-nr (Norge): 922653194MVA

Beställningsinformation

Priser

Samtliga priser är inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, fördröjning av produktsläppningar, prisjusteringar, ändringar av tekniska specifikationer och leveransförseningar utanför vår kontroll.

Frakt

Vår fraktkostnad beräknas på beställningens vikt och storlek. Mindre produkter skickas som brev med PostNord, större med DHL.

Åldersgräns

Du måste vara 18 år eller äldre för att beställa. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Spelbutiken Sweden AB lider ekonomisk skada polisanmäles.

Leveranstider

Normalt sett kommer försändelsen fram inom 2-5 arbetsdagar. Om vi inte skickar din försändelse inom denna tid, så kommer du kontaktas om anledningen av förseningen. Du har då rätt att häva köpet utan kostnad.

Vi skickar våra saker på måndagar och torsdagar, så beställningar som görs efter kl 9 ungefär de dagarna skickas då vid nästa leveranstillfälle.

Vid förbokning av ett kommande spel försöker vi alltid få fram det till dig till releasedagen, men beroende på när vi får produkten från leverantören och postens leveranstider, är det inte alltid vi kan garantera att produkten kommer till dig just den dagen.

Vi erbjuder många olika alternativ att betala

Shoppa nu, betala senare. Klarna är vår partner som erbjuder flexibla betalningsalternativ i kassan!

Med Klarna får du 14 dagar på dig att bestämma om du vill behålla varorna innan betalningen förfaller. Helt utan räntor och avgifter! Klarna använder sig av säkra lösningar som 3D-secure.

Villkor för Klarnas Shoppingtjänst

Klarnas dataskyddsinformation

Ångerrätt och reklamation

Ångerrätt

När du köper en vara eller en tjänst över internet har du rätt att ångra köpet, om du gör det inom 14 dagar från att du eller någon tredje part, dock ej transportföretaget, som du anger, tar den sista varan i fysisk besittning.

Vill du utöva ångerrätten ska du skicka ett klart och tydligt meddelande till oss om ditt beslut att frånträda avtalet (t.ex. ett brev avsänt per post eller e-post). Vi rekommenderar att du använder den mall som länkas längre ner, men du måste inte använda den. För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut.

För TV-och dataspel måste förpackningen fortfarande vara förseglad. övriga produkter kan du öppna för att kontrollera hur den fungerar. Om produkten är mer använd än vad som krävs för att kontrollera den kommer en värdeminskning att ske från det belopp som återbetalas. Om du ångrar köpet, får du själv betala returportot

Skicka tillbaka produkten till oss:

Spelbutiken Sweden AB / Retro
Box 1063
432 14 Varberg, Sverige

Vi rekommenderar att du använder posten för att skicka till denna adress, Schenker och liknande kan ha problem med den.

Du ska återsända varan till oss utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut.

OBS! Skicka med en referens till din beställning, så som ett Ordernummer eller Följesedel/Faktura, annars bearbetas inte din retur.

Ångerrätten gäller inte för Download-koder eftersom de på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas.

Här kan du hitta en ångerblankett från Konsumentverket som du ska fylla i och lägga med i returen

Om du frånträder detta avtal kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något. Vi får vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först.

Reklamation & garanti

Är det något som inte riktigt fungerar med din beställning? Kontakta vår kundtjänst, så hjälper vi dig med att lösa det.

Ett reklamationsmeddelande skall skickas inom skälig tid från att du upptäckt eller borde upptäckt ett fel.

Vår garanti innebär du får 1 års garanti även på begagnade produkter. Om något problem uppstår, kan du utnyttja vår kostnadsfria frisvarstjänst, för att få ditt spel utbytt mot ett manuellt testat exemplar. Du har dessutom 3 år och 2 månaders reklamationsrätt enligt konsumentköplagen.

För reklamationsärenden, kontakta oss på 0340-646630, vår live-chat eller info@retrospelbutiken.se. Varan kan även lämnas in på vårt kontor, se adress ovan.

Om köpet hävs på riktiga grunder, antingen via ångerrätt eller reklamation, så kommer en återbetalning att göras till kund inom 30 dagar.

Tvist

Vid tvister följer vi Allmäna Reklamationsnämndens rekommendationer. Om du vill kontakta ARN når du dem här https://arn.se/ eller arn@arn.se.

ARN
Box 174
101 23 Stockholm

Du kan även vända dig till EUs organ för hjälp, https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SV.

Trygg E-handel

Retrospelbutiken är certifierad av Trygg e-handel, det betyder att du kan känna dig trygg & säker när du handlar av oss. Trygg e-handels uppgift är att skydda dig som konsument och endast stabila och seriösa e-butiker kan bli certifierade. För att läsa mer om Trygg E-handel och dina rättigheter som konsument kan du besöka www.tryggehandel.se

Retrospelbutikens certifikat hittas på http://www.tryggehandel.se/butik/812

Du kan läsa mer om Trygg E-handel här

PriceRunner Köpgaranti

Ditt köp hos oss omfattas gratis av PriceRunner Köpgaranti. Det ger dig upp till 50.000 kronor om något skulle gå snett. För att omfattas av Köpgarantin så behöver du vara registrerad medlem på PriceRunner.

Köpgarantin gäller för fysiska personer skrivna i Sverige. Om en butik inte tar sitt lagstadgade ansvar och löser problem relaterade till ett köp inom 60 dagar så träder garantin i kraft.

Du som inte redan är medlem hos PriceRunner och besökt oss genom dem kan också ta del av Köpgarantin genom att inom en timme efter ditt köp registrera dig. Att bli medlem hos PriceRunner kostar inget och tar bara ett par minuter! Skaffa PriceRunner Köpgaranti idag

För att Köpgarantin ska gälla så måste beställningen vara addresserad till den adress du är skriven på. Du är berättigad ersättning om något går fel med ditt köp såsom att varan är trasig, en enskild vara saknas vid leverans, varan är felaktig eller leverans uteblir.

Köpgarantin ersätter dig som kund för både inköps- och fraktkostnader och eventuell direkt ekonomisk skada som du lidit. För värdeminskning, uteblivna intäkter eller andra direkta eller indirekta kostnader utgår ingen ersättning.

På PriceRunner hittar du en lista på kategorier som ej omfattas samt kompletta användarvillkor som gäller.

Integritet och Personuppgifter

Retrospelbutiken (Spelbutiken Sweden AB) är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du lämnar till oss. Genom att godkänna policyn i samband med köp godkänner du behandlingen av dina uppgifter enligt nedan.

Dina personuppgifter sparas i en krypterad databas och används endast för att kunna behandla dina beställningar, inga uppgifter kommer lämnas vidare till tredje part i reklamsyfte eller liknande, utan enbart för att kunna behandla din order, till exempel faktureringsuppgifter till Klarna.

Personuppgifter och orderinformation sparas så länge som krävs för att uppfylla våra åtaganden gentemot dig sett till leveranser, garanti- och reklamationsärenden. Detta är normalt sett i tre år från ordertillfället.

Den information som sparas är namn, kontaktuppgifter, kundnummer och orderinformation.

Du har rätt att kostnadsfritt en gång per år skriftligen begära information om den behandling av dina personuppgifter som förekommer.

När du slutför ett köp accepterar du att vi kan skicka nyhetsbrev till dig. Skulle du inte vilja ha fler nyhetsbrev, använd länken i nyhetsbrevet eller kontakta vår kundtjänst.

Om du vill ändra eller radera några uppgifter eller inte vill få våra nyhetsbrev, kontakta vår kundtjänst.

Du har följande rättigheter:

 • Samtycke. Om behandling av personuppgifter baseras på ditt samtycke, har du rätt att när som helst dra tillbaka ditt samtycke för framtida behandling av personuppgifter.
 • Registerutdrag, rättelse och radering. Du har rätt att kostnadsfritt begära ett registerutdrag (enligt definitionen i lagstiftningen) samt åtkomst till kopia av dina personuppgifter, begära rättelse och, under vissa omständigheter, radering av dina personuppgifter.
 • Begränsningar. Du har rätt att motsätta dig bearbetning av dina personuppgifter.
 • Dataportabilitet. Du har i vissa fall en rätt till dataportabilitet, d.v.s att få ut personuppgifter som tillhandahållits från dig, i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format samt att kunna överföra dessa till annan personuppgiftsansvarig. Detta gäller endast i de fall där vår rätt att behandla dina personuppgifter grundar sig antingen på ditt samtycke eller fullgörande av ett avtal med dig.
 • Invändning mot direktmarknadsföring, dvs. marknadsföring via post, e-post eller SMS. Du har rätt att när som helst invända mot vår direktmarknadsföring (inklusive profilering för dessa ändamål), och vi ska då upphöra med vår behandling av dina uppgifter för dessa ändamål.
 • Invändning. Du har rätt att i vissa fall invända mot annan behandling av dina personuppgifter. Vi måste då upphöra med behandlingen om vi inte kan visa tvingande berättigade skäl som överväger ditt intresse av att inte få personuppgifterna behandlade.
 • Integritetsskyddsmyndigheten. Du har rätt att framföra klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) som är den myndighet i Sverige som utövar tillsyn över hur vi som företag följer lagstiftningen.
 • Utövandet av dina rättigheter är kostnadsfritt. Vi besvarar i regel din begäran om registerutdrag och radering av dina personuppgifter inom 30 dagar. De åtgärder som du begärt utförs inom rimlig tid som beroende på omständigheterna kan vara upp till 3 månader. Vi förbehåller oss rätten att vid orimlig eller uppenbart ogrundad invändning eller begäran ta ut en rimlig avgift för åtgärden.
 • Force Majeure

  Retrospelbutiken.se är inte ansvarig för någon skada som orsakas av oundvikliga hinder, oförutsägbara händelser eller ändrade förhållanden som inte kan påverkas av Retrospelbutiken.se och som inte Retrospelbutiken.se kan förhindra.

  Detta är till exempel, men inte uteslutande, strejk, krig, bränder, väderfenomen, terrorattacker, ändringar i lagar, tekniska problem, kommunikationsproblem, leverantörssvårigheter eller något som orsakats av tidigare nämnda saker.

  Dessa oundvikliga händelser innebär att Retrospelbutiken.se är befriad från sin skyldighet att täcka skador eller erbjuda kompensation.

  Retrospelbutiken.se skall informera kunderna så snart som möjligt om dessa oundvikliga hinder påverkar köpet.

  Cookies

  Vår hemsida använder sig av Cookies, som är en liten text-fil som sparas på din dator. Den innehåller lite information som behövs när du gör ditt köp, till exempel att spara vad du har i din kundvagn. Vi använder oss av sessioncookies som raderas när du stänger din webläsare. Det är primärt förstapartcookies som används, men även tredjepartscookies.

  Vi använder oss av olika typer av cookies nödvändiga cookies, funktionscookies, analyscookies och marknadsföringscookies.

  Några av våra cookies är nödvändiga för att kunna hantera dina köp, andra används för analys och utveckling.

  Du kan själv radera cookies från din webbläsare och din enhet och göra inställningar i din webbläsare för om och hur lokal information får lagras. Om du väljer att inaktivera cookies kan det innebära att viss funktionalitet på våra webbsidor slutar att fungera. Om du avaktiverar en cookie eller en kategori av cookies tar du inte bort cookien från din webbläsare, detta måste du själv göra från din webbläsare.

  Följande cookies används på vår hemsida, vem som utfärdar dem och hur länge de är giltliga

 • PHPSESSID, retrospelbutiken.se, session - tas bort när webläsare stängs
 • __cf_bm, .prisjakt.nu, 1 timme
 • __utma, .retrospelbutiken.se, 1 år 1 månad 4 dagar
 • __utmc, .retrospelbutiken.se, session
 • __utmz, .retrospelbutiken.se, 6 månader
 • __utmt, .retrospelbutiken.se, 10 minuter
 • __utmb, .retrospelbutiken.se, 1 timme
 • _ga, .retrospelbutiken.se, 1 år 1 månad 4 dagar
 • _gid, .retrospelbutiken.se, 1 dag
 • _gat, .retrospelbutiken.se, 1 minut
 • _gcl_au, .retrospelbutiken.se, 3 månader
 • _ga_*, .retrospelbutiken.se, 1 år 1 månad 4 dagar
 • ASPSESSIONIDAWAQSBBQ, coolshop.focalscope.com, session


  Här hittar du information om hur du hanterar cookies i din webbläsare:

  • Google Chrome, https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sv
  • Safari, https://support.apple.com/sv-se/guide/safari/sfri11471/mac
  • Safari på iPhone och iPad, https://support.apple.com/en-us/HT201265
  • Microsoft Internet Explorer, https://support.microsoft.com/sv-se/windows/ta-bort-och-hantera-cookies-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d
  • Firefox, https://support.mozilla.org/sv/kb/aktivera-och-inaktivera-kakor-webbplatser-installningar

  Dessa länkar går till webbplatser från tredje part, över vilka vi inte har någon kontroll – vi kan därmed inte hållas ansvariga för eventuella felaktigheter i dessa.